Moonboon - Hjälpcenter logo
Moonboon - Hjälpcenter logo

Alla artiklar

Kan jag amma när jag använder en bärsjal?Uppdaterad 4 months ago

Det snabba svaret är ja, du kan amma när du använder en bärsjal. Eftersom bärsjalar är utformade för att du ska kunna bära ditt barn på ett handsfree sätt, ger de också en diskret möjlighet att amma ditt barn när du är på språng. Innan du försöker amma med en bärsjal offentligt kan det vara en bra idé att öva på att amma i bärsjalen hemma, eftersom det hjälper dig och ditt barn att bli bekväma med processen.


Det kan också vara bra att lossa lite på tyget runt barnets huvud och mun för att göra det lättare att få tag i barnet. Se till att barnets ansikte hela tiden är synligt och inte täcks av tyget. Sänk barnet något i lindan så att det kommer närmare bröstet när det ska matas, men se samtidigt till att barnets näsa förblir fri och inte trycks mot din kropp. Om ditt barn fortfarande är mycket litet och saknar huvudkontroll är det viktigt att du stöder barnets huvud när det matas.
Kom ihåg att övning och tålamod är A och O. Det kan ta lite tid för både dig och ditt barn att vänja er vid att amma i en bärsjal, men med lite övning kan det bli ett bekvämt och bekvämt sätt att amma när du är på resande fot.

Var denna artikel till hjälp?
Ja
Nej