Moonboon - Hjälpcenter logo
Moonboon - Hjälpcenter logo

Alla artiklar

Kan jag använda en bärsjal under träningspasset/träningen?Uppdaterad 4 months ago

Att använda en bärsjal under träningspasset kan vara möjligt, men det kräver att du tänker noga på både din egen säkerhet och på ditt barns välbefinnande. Först och främst är det viktigt att du knyter bärsjalen korrekt för att garantera ditt barns säkerhet och välbefinnande.


Se till att ditt barn har tillräcklig kontroll över nacke och huvud för de rörelser som ingår i ditt träningspass och bekräfta att ditt barn är placerat ergonomiskt med rätt stöd för höft och ryggrad innan du börjar. 
Börja med lågintensiva övningar och öka gradvis intensiteten när du och ditt barn blir mer bekväma. Undvik plötsliga eller ryckiga rörelser, eller aktiviteter som innebär överdriven studsande eller skakande rörelser.
Vi rekommenderar att du är mycket uppmärksam på ditt barns reaktioner under träningspasset. Om barnet verkar obekvämt, kinkigt eller visar tecken på oro ska du omedelbart avbryta och titta till det. Det är viktigt att prioritera säkerhet och komfort för både dig och ditt barn under all fysisk aktivitet. Om du har några tvivel eller funderingar kan du rådgöra med din vårdgivare eller en certifierad babywearingkonsult för personlig rådgivning.

Var denna artikel till hjälp?
Ja
Nej