Kan mitt barn sova i hängvaggan under natten?Uppdaterad 2 months ago

Du kan utan problem använda hängvaggan på natten.

Det är dock viktigt att inte låta barnet sova i hängvaggan utan tillsyn.

Vi rekommenderar att du använder hängvaggan som ett tillägg, eftersom ditt barn också måste ha möjlighet att sova på en fast madrass. Hängvaggan bör aldrig ersätta en riktig säng.

Vi rekommenderar inte att du använder babyhänhängvaggan när ditt barn kan vända sig om.

Tänk också på att ditt barn ska kunna vrida huvudet fritt och att huvudet inte trycks mot bröstet.

På Moonboon ger vi alltid vägledning enligt hälsomyndigheterna, men för närvarande finns det inga specifika rekommendationer om att använda en hängvagga. Om du är osäker på ditt barns sömnmönster och behov rekommenderar vi att du pratar med din läkare eller hälsovårdare.