Ska jag välja ett Tyngdtäcke, en Tyngdpåse eller Tyngdväst?Uppdaterad 4 months ago

Det korta svaret är du ska välja den produkt som passar ditt barn bäst utifrån beskrivningen nedan. Alla tre produkterna är säkra att använda och hjälper ditt barn att sova mer och bättre.

Använd tyngdtäcket från 12 månader, i spjälsängen eller sängen när du myser eller sover. Eller i soffan när barnet börjar komma till ro innan läggdags. Tyngdtäcket är till för barn som behöver kunna flytta sig själva, oavsett om de bär tyngdtäcket eller inte.

Använd Tyngdpåsen från 9 kg, i barnvagnen, i sulkyn innan en tupplur, medan du gosar vid läggdags eller under sömnen. Tyngdpåsen är för barn som behöver tyngd på hela kroppen under sömnen.

Använd Tyngdvästen från 9 kg, efter en aktiv dag, när du vill hjälpa ditt barn att komma till ro, som en del av rutinen vid middagsluren eller under stressiga eftermiddagar. Tyngdvästen är till för barn som behöver tyngd på kroppen även innan läggdags, då västen ger full rörlighet, t.ex under vargtimmen.

Tyngdtäcket skiljer sig från de andra två Tyngdprodukterna genom åldersgruppen och dess design. Tyngdtäcket kan användas från att barnet är 12 månader och tills det är 7 år. Använd Tyngdvästen och Tyngdpåsen från att barnet är 8 månader och väger 9 kg, och tills barnet är för stort för produkten.