Moonboon - Hjälpcenter logo
Moonboon - Hjälpcenter logo

Alla artiklar

Vad gör jag om mitt barn inte gillar att vara i en bärsjal?Uppdaterad 4 months ago

Om ditt barn inte verkar tycka om att vara i en bärsjal finns det flera saker du kan försöka göra för att göra upplevelsen bekvämare och roligare för er båda. Kontrollera först att ditt barn sitter bekvämt i bärsjalen och att dess grundläggande behov är tillgodosedda (blöjbyte, inte hungrig eller trött). Kontrollera också att bärsjalen är ordentligt knuten och ger tillräckligt stöd för barnet. 


Om ditt barn inte är van vid att vara i en bärsjal kan det också vara bra att introducera den gradvis. Börja med korta stunder och öka gradvis i takt med att barnet blir mer van. Ägna dig också åt aktiviteter som ditt barn tycker om när det är i bärsjalen. Prata med barnet, sjung eller ge det en leksak att hålla i. Detta kan göra upplevelsen mer njutbar. Vissa barn behöver tid för att vänja sig vid att ligga i en bärsjal. Ha tålamod och ge ditt barn möjlighet att vänja sig vid den nya upplevelsen.


Kom ihåg att varje barn är unikt och att det som fungerar för ett barn kanske inte fungerar för ett annat. Var uppmärksam på ditt barns signaler och bekvämlighet, och var öppen för att prova olika metoder för att hitta det som fungerar bäst för er båda.

Var denna artikel till hjälp?
Ja
Nej