Varför ska jag välja ett Tyngdtäcke?Uppdaterad 4 months ago

Tyngdtäcket använder sig av Deep Pressure Stimulation, vilket enligt forskning har en rad positiva effekter på kroppen. Bland annat en lugnande och avslappnande effekt, ökad sömnkvalitet, bättre hantering av störande intryck från närmiljön och mindre hyperaktivitet. Dessutom pekar forskning på en positiv inverkan på att minska symptom associerade med ångest och sensoriska utmaningar.

Tyngdtäcket är för barn i åldrarna 12 månader till 7 år, som kan vända sig från mage till rygg och tillbaka igen. Täcket väger 3 kg och extratyngden har en lugnande effekt när det är dags för läggning eller under sömnen. Eller använd den i soffan när barnet börjar komma till ro innan läggdags.